Se lepo sliši, ne? In dišalo je še lepše, da ne govorimo o okusih, izgledu…njam…
Dogajalo se je v sredo, 8 novembra, na novi terasi doma. Gospodinje na vseh sedmih skupinah so v dopoldanskem času zamesile testo, ki mora počivat. Nato so skupaj s stanovalci pripravile vse za nadev in »štrudel« je bil pripravljen za pečico. Do 11.00 ure je moral biti že pečen, ker se je ob tej uri pričelo ocenjevanje. V Pegazovem domu smo izbirali najboljši »štrudel«. Strokovna komisija v sestavi 2 članic iz društva Gaja (predsednica, Cvetka Koražija in Anica Colnarič) ter šefa kuhinje Sandija Turner, je pričela z delom. Pokušali so: Bodeči štrudel, Bučkine sanje, Cherry štrudl, Jabolčno simfonijo, El bananino, Skutin z jabolki in presenečenji ter Jesensko ljubezen, ocenjevali pa so njihov izgled, okus, konsistenco in inovativnost. Komisija je bila strokovna in povsem neodvisna, ocenjevanje je potekalo anonimno.
Stanovalcem in vsem nam, ki smo prisostvovali ocenjevanju, je čas hitro mineval, saj so nam družbo delale pevke UTŽO. S pesmijo in prijetnim vzdušjem smo hitro dočakali rezultate.
Čestitke veljajo vsem, kajti vsi izdelki so bili odlični. Po številu zbranih točk pa je prvo mesto odnesel »štrudl« iz skupine Zarja z gospodinjo Nensi Drofenik, ki je prejela tudi nagrado za prvo mesto.
In zatem je sledila vsesplošna degustacija vseh štrudlov vsem prisotnim. Dogodek si bomo vtisnili v spomin kot enega izmed zelo prijetnih in zagotovo bomo tekmovalni duh v pripravi dobrot, takih ali drugačnih, vzpodbujali tudi v prihodnje.