Srečanje svojcev na Klubih

Nazaj

DSC_0134

V četrtek, 26. 3. 2015 ob 16. uri, smo se s svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčica ponovno zbrali v Pegazovem domu.

V prvem delu smo prisluhnili predavanju dr. Mojce Muršec, dr. med. spec. psihiatrinje, z naslovom »Od pozabljivosti do demence« v skupni jedilnici Pegazovega doma, drugi del pa je bil namenjen druženju Klubov svojcev v skupnih prostorih skupine Zarja in skupine Spominčica.

Na predavanju smo znova izvedeli nekaj novega oz. še bolj pomembno, dobili nekatere informacije, ki jih že poznamo, vendar jih je vedno znova dobro slišati, da se zavedamo pomena demence, njenih značilnosti in posebnosti, s tem povezanega boljšega razumevanja vedenja ljudi z demenco in kvalitetnejšega soustvarjanja z njimi. Dober odziv poslušalcev je bil ob testiranju njihovega pomnjenja besed in slik na projekciji. Dobili smo odgovor, da pozabljivost še ni nujno demenca; in da človek z demenco potrebuje predvsem umirjeno in varno okolje. Druženje v skupinah je omogočalo svojcem spoznavanje dnevnega utripa v domu in izmenjavi mnenj.

DSC_0134
DSC_0159
DSC_0165
DSC_0185
DSC_0206
DSC_0204
DSC_0196

Uradni podatki

Stopite v stik