Sodobna kmetija Černogoj

Nazaj

DSC_0032.JPG

Uresničili smo željo stanovalk in stanovalcev po ogledu sodobne kmetije s kravami mlekaricami ter se odpeljali v bližnjo okolico novim in nostalgičnim dogodivščinam naproti.

»Če bi prišli petnajst minut prej, bi lahko videli porod bikca«, so ob sprejemu dejali nadvse prijazni gostitelji – člani družine Černogoj – dedek Jože, babica Anica, mama Jožica, oče Ernest ter vnuka Anej in Luka. Bikec je zvedavo zrl v svet ob mami kravi, v predelu, ki se imenuje porodnišnica, v sicer ogromnem hlevu, kjer vse poteka po načrtu in je računalniško voden. Gospod Ernest Černogoj je nazorno predstavil svojo veliko organizacijo, ki zaposluje vse člane razširjene družine od zgodnjega jutra do poznega večera. 115 krav molznic daje v povprečju 1200 litrov mleka na dan. Gospod Jože je prikazal krmljenje, videli smo krtače, s katerimi se krave same čistijo, krmilnike,… ne smemo pozabiti ogromnih traktorjev ter ostale kmetijske mehanizacije. Ob kravah se je marsikdo spomnil izkušenj iz preteklosti kako je lepo delati z živalmi, a tudi zelo naporno. Ogledali smo si še molžo ter hranjenje novorojenega bikca, ki je ponosno stal na vseh štirih ter se hitro naučil sesati.

Naši gostitelji so bili nasmejani do ušes, pogostili so nas s kislim mlekom, narezkom, domačim kruhom in jerpico ter sadjem in pijačo. Na kmetiji je lepo, ija, ija ooooo smo zapeli in se z najlepšimi vtisi vrnili v Pegazov dom. Najlepše hvala družini Černogoj za gostoljubje, prijaznost, predstavitev in pogostitev. Želimo, da dobro gospodarite naprej in naj vam bodo okoliščine naklonjene v vsem dobrem.

DSC_0032.JPG
DSC_0043.JPG
DSC_0051.JPG
DSC_0056.JPG
DSC_0057.JPG
DSC_0060.JPG
DSC_0064.JPG
DSC_0067.JPG
DSC_0061.JPG
DSC_0070.JPG
DSC_0072.JPG
DSC_0074.JPG
DSC_0081.JPG
DSC_0098.JPG
DSC_0112.JPG

Uradni podatki

Stopite v stik