Nastopila je sezona oranžnih in rdečih buč in možnosti, kako jih pripraviti, so obsežne: bučni kruh, bučni ravioli, bučna pita, bučna rižota in še bi lahko naštevali.
Ne samo, da so buče zelo vsestransko uporabne v kuhinji, imajo tudi številne koristne lastnosti za naše zdravje: boljši vid, za hujšanje, kot preventiva proti raku, za boljše delovanje srca, za lepšo kožo, za boljše razpoloženje, kot energijski napitki ali ploščice, za boljšo odpornost. Buče so odličen vir vitamina C, ki krepi naš imunski sistem in odganja prehlade.
Na kuharski urici s prostovoljko Anico smo skuhali bučni puding na dva različna načina, kot so tudi naši okusi. Tako je bila v enem skuta ter cimet, klinčki, ingver, muškatni orešček. V drugem pa rumenjaki in mleko. A kateri je bil boljši? …o tem še vedno potekajo razprave, ki govore v prid obema.