Šempetrani ponovno navdušili

Nazaj

DSC_0008

tako iskren in bogat program pripravijo Šempetrani, tako prijetno je srečanje z njimi, da je kar težko opisati le z besedami…

Sodelujejo vsi – od župnika, ki opravi sv. mašo, kulturnih, pevskih in glasbenih ustvarjalcev v kraju Bistrica ob Sotli do samega g. župana, ki spoštljivo spremlja celotno ekipo in stanovalce ob koncu programa  prijazno nagovori.

Muzikant Dani Bratuša je raztegnil harmoniko, Tonči Babič nas je s hudomušnimi aforizmi prijetno nasmejal (eden njegovih aforizmov govori o kolinah, na katerih je od vseh prisotnih imel prašič najbolj zdrava jetra…). Skupina ljudskih pevk z imenom Sosede so zapele nekaj tistih res starih melodij, obsoteljski ljudski pesnik Franc Šušteršič je predstavil nekaj svojih rim, pa Ivan Lapuh na orglice, pa izjemni cerkveni dekliški pevski zbor La vita, njihove pesmi so žive, zato tudi ima La vita – življenje in kot že rečeno zaključne besede župana Franja Debelaka.

Kot pa je že dolgo znano, v Bistrici ob Sotli se skoraj nič ne zgodi brez Lenke in Francija Černelča. Lenka je povezovala celoten program, na koncu pa sta z možem Francijem ob harmoniki zapela čudovito pesem, ki pripoveduje o vinskem kraju, od koder izhajajo.

In kot da vse to še ni dovolj, so Šempetrani pripeljali s sabo raznovrstnih poslastic, ki so jih sami spekli in seveda kozarček rujnega iz njihovega kraja.

Iskrena hvala vsem, še posebej pa Tereziki Kunej, organizatorici  programa in predvsem pobude za tako lepo gesto, ki je bila namenjena stanovalcem v Pegazovem domu.


 

DSC_0008
DSC_0015
DSC_0035
DSC_0039
DSC_0043
DSC_0005

Uradni podatki

Stopite v stik