Pustno rajanje v Pegazovem domu

Nazaj

DSC_0021

Tudi v Pegazovem domu se na pustni torek vse vrti okoli pustnih šem, krofov in rajanja. Preden pa pusta pokopljemo, se vsak prelevi v kogarkoli si želi.


 

Že v ponedeljek so nas obiskali kurenti, ki so s poskakovanjem in zvonjenjem pred domom odganjali zimo in zlo, klicali pa pomlad in dobro letino.

V torek je bilo posebej šegavo že na recepciji. Vse obiskovalce je na ta dan prijazno sprejela Smrketa, od njih pa se je poslovila Pika Nogavička. Prve so dopoldan naše stanovalce in stanovalke s petjem in plesom razveselile ustvarjalne in pravljične otroške šeme iz I. OŠ Rogaška Slatina in Vrtca Izvir. Zatem je po hodnikih zadišalo po krofih, ki so jih pekle spretne gospodinje ob pomoči nekaterih stanovalcev. V skupini Mavrica so se še posebej potrudili in jih spekli v pečici. Omamen vonj je privabil prvih osem šem, rdeče in sočne jagode, ki so nasmejale stanovalce v vseh skupinah.

Popoldan pa sta sledila prava pustna zabava in izbor najboljše skupinske maske. Razveselile so nas lego kocke, čarovnice, sobarice z glavnim natakarjem, travniške rožice in pionirji. Po skupnem rajanju so člani komisije v sestavi Mične Jagodične, Sladke in Rdečke za najizvirnejšo pustno masko razglasili lego kocke. Prav vsi pa smo se nazadnje posladkali s krofi in flancati, odplesali zadnji ples in si zaželeli čimprejšnjo pomlad.  

DSC_0021
DSC_0040
DSC_0061
DSC_0070
DSC_0092
DSC_0198
DSC_0211
DSC_0232
DSC_0250
DSC_0254
DSC_0276
DSC_0293
DSC_0318
DSC_0009

Uradni podatki

Stopite v stik