Prekmurje se predstavi

Nazaj

Prekmurje se predstavi

Naša avla barvito diši po prekmursko – štorklje, reka Mura, panonske, s slamo krite hiše, kmečka opravila, konji, sončnice…obiskalo nas je deset slikarjev in se nam predstavilo s svojimi mojstrovinami.

Likovna sekcija LIKOS deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Štefan Kovač Murska Sobota in obeležuje 56-letnico delovanja. Vodja likovne sekcije, Jože Puhan,  je bil odsoten, predstavnica   LIKOS- a gospa Darinka Horvat je predstavila slikarje in njihove slike in delovanje sekcije.

Člani Likosa so veliki ljubitelji likovne umetnosti in likovnega ustvarjanja, kar jih povezuje že dolga desetletja. Motive za svoje ustvarjanje najdejo v prekmurski naravi, tradiciji in kulturi, zato je njihovo delo in poslanstvo, ki ga s tem opravljajo nadvse pomembno. S svojimi deli namreč prenašajo bogato kulturno in naravno dediščino rodnega Prekmurja naslednjim rodovom. Dela članov Likosa odražajo pestrost likovnih prijemov in vsebin, od povsem realističnih podob pokrajin z določenimi barvnimi ali epsko-liričnimi poudarki do abstraktnih in nadrealističnih podob, nekateri avtorji pa posegajo tudi v zgodovino likovne umetnosti. Likovna sekcija je pripravila in sodelovala na že več kot 200 razstavah v Sloveniji in tujini, zadnjih 20 let organizira likovne kolonije v Bogojini in Korovcih, njeni člani se udeležujejo tudi likovnih kolonij drugih organizatorjev in nasploh namenjajo veliko pozornosti likovnemu izpopolnjevanju.

Hvala likovni sekciji Likos iz Murske Sobote, da so pripeljali umetniška dela v naš dom ter domskemu pevskemu zboru pod vodstvom Marinke Mastnak za popestritev odprtja likovne razstave »Prekmurje se predstavi«.

Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi
Prekmurje se predstavi

Uradni podatki

Stopite v stik