Pegazova kuharica

Nazaj

Pegazova kuharica

V mesecu avgustu 2019 je Pegazov dom izdal kuharsko knjigo Pegazovo kuharico. Od kod ideja? Vsak drugi petek v domu poteka kuharska urica s prostovoljko Anico Colnarič. Skupaj s stanovalci nekaj pripravijo, spečejo, da zadiši po celem domu. Nemalokrat se je zgodilo, da so mimoidoči spraševali po njenih receptih. 

Ob petkih je gospa Anica recept predala delovnima terapevtkama Evi Rožencvet in Mateji Fidler, ki sta ga prepisali v računalniško obliko in dodali fotografijo končnega izdelka. Ko se je nabralo že lepo število receptov je bila podana ideja, da bi pristopili k natisu knjige – Pegazove kuharice. Rečeno – storjeno. V prvem delu knjige so zbrani recepti prostovoljke Anice, v drugem delu pa je dodanih nekaj preizkušenih receptov naših zaposlenih.

Izdati knjigo, ni kar tako. Na prireditvi ob predstavitvi knjige je na začetku prisotne pozdravila direktorica Kristina Kampuš. Zahvalila se je vsem zaposlenim, ki so prispevali recepte za Pegazovo kuharico, še posebej pa delovni terapevtki Mateji Fidler za odlično idejo ter prostovoljki Anici Colnarič za vse kuharske urice, ki jih preživi s stanovalci. Anica našim stanovalcem polepša dneve in lepša življenje, pomaga zaposlenim in riše nasmeh na obraze vseh!

Naša prostovoljka Anica Colnarič nam je zaupala, da z veseljem prihaja v Pegazov dom. Spominja se številnih lepih trenutkov, najraje ima pust, ko pomaga pri peki krofov. Vsako leto jo razveselijo domske maškare. Knjiga z njenimi recepti ji ogromno pomeni, kljub temu ostaja skromna. Veseli se že naslednje kuharske urice!

Ob tako veselem dogodku ne gre brez dobre glasbe. Svoj meh je raztegnil mladi harmonikar Gašper Kovačič iz Makol. Stanovalka Cecilija Kajzar nam je recitirala svojo pesem Kuharica Jela. 

Najslajše je prišlo na koncu. Šef kuhinje Sandi je predstavil jedi, ki so jih v kuhinji pripravili za to priložnost. Vse jedi so bile skrbno izbrane iz Pegazove kuharice! Okusni ajdovi štruklji s suhim sadjem in orehi, buhteljni, štručke s šunko in sirom ter ruski sirniki. Za dodatek je poskrbela hiša vin Emino, ki nam je ob tej priložnosti sponzorsko podarila vina, Modro frankinjo, Chardonnay in Rumeni muškat.

Naj »Ančkini recepti« čimvečkrat zaživijo in popestrijo mize vseh, ki jih bodo uporabljali, naj se ohranjajo in razveseljujejo generacije naprej.

Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica
Pegazova kuharica

Uradni podatki

Stopite v stik