Otvoritev slikarske razstave

Nazaj

DSC_0329

Do konca septembra bomo v avli Pegazovega doma občudovali slike prijazne slikarke gospe Emilije Trontelj iz Rogaške Slatine.

Gospa Emilija Trontelj je rojena 13. marca 1942 v Lašah pri Mestinju. Obiskovala je srednjo ekonomsko šolo v Celju in se po upokojitvi začela udeleževati slikarskih tečajev pri profesorjih in slikarjih: Milanu Lorenčaku, Stanetu Petroviču, Erni Ferjanič – Fric, Branki Unverdorben, Toplici Ignjatoviču, Izidorju Jalovcu in dr. Andreju Skrbineku. Gospa Emilija je svoja dela že večkrat razstavljala na samostojnih in skupinskih razstavah.

Gospa Jožica Trobec, predsednica Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica Rogaška Slatina je povedala nekaj besed o 15-letnem delovanju društva ter o razstavi sončnic, ki je trenutno v Kulturnem centru.

Za vmesne vložke je poskrbel domski žoga bend, ki je te dni slavil prvo obletnico delovanja ter gospa Gordana Kitak , ki je prebrala tri pesmi iz svoje zbirke Pogled v sanje. Na harmoniko je zaigral gospod Slavko Jerič, ki je mož večih talentov - ljubiteljski slikar in muzikant in katerega slike smo občudovali v avli Pegazovega doma od 25. maja in je ob tej priložnosti Pegazovemu domu poklonil sliko Šmidove domačije.

Vzemite si čas za ogled čudovitih slik, ustavite korak in se zamislite ob estetski umetnosti gospe Emilije Trontelj.

DSC_0329
DSC_0349
DSC_0355

Uradni podatki

Stopite v stik