Otvoritev razstave slik akvarelov Blanke Božič

Nazaj

V avli Pegazovega doma smo danes odprli razstavo slik akvarelov gospe Blanke Božič iz Letuša. Bila je lepa prireditev, napolnjena s čustvi, kakor so tudi njene slike krajin iz Primorske in Savinjske doline.

Gospa Blanka je po prestani bolezni po koščkih iskala svoj jaz in začutila, da je napočil pravi trenutek, da se izrazi umetnost. V glini je našla svoj notranji mir in s tem odkrila zase novo obliko izražanja. Kasneje je modelirko zamenjal čopič in na platno ali papir izlite barve njenega počutja.

Akvarelno slikarstvo je nekaj posebnega. Prosojne, sveže, jasne barve dajejo živahen in vznemirljiv občutek. Akvarelna tehnika slikanja je prav poseben izziv. Ponavadi se stvari, ki so videti zelo preproste (pri akvarelu - lahkotnost v prelivanju ), izkažejo za najtežje. Zato so izkušnje, ki jih pridobimo z veliko vaje zelo potrebne.

Akvareli gospe Blanke Božič bodo v Pegazovem domu razstavljeni do sredine oktobra. Želimo, da postojite ob slikah ter si jih ogledate in naj vam polepšajo dneve.

Hvala domskemu PZ pod vodstvom gospe Marinke Mastnak za popestritev prireditve in gospe Blanki Božič, da razstavlja slike v Pegazovem domu.

 

Uradni podatki

Stopite v stik