Okrog sveta

Nazaj

IMG_9142

V sredo, 22. oktobra nas je obiskal svetovni popotnik Andrej Morelj, ki mu je uspelo v pičli uri in pol nas popeljati okoli sveta. 

Seveda s čudovitimi fotografijami in zanimivimi pripovedmi o svojih doživetjih po svetu. Povedal je, da mu dejansko manjka le nekaj ur letenja nad Pacifikom med Tahitijem in vzhodno obalo Avstralije in bi tudi zares »prišel« okrog zemeljske oble.

Vseh mest, ki smo jih obiskali je kar preveč, da bi jih vse naštevali, morda le nekaj zanimivosti, ki so nas posebej fascinirale. Najširša Avenija na svetu – Avenija 9. julija v Buenos Airesu ima 16 pasov v vsako smer, najlepši slapovi na svetu so slapovi na reki Iguazu, najlepše morje in obalo ima Hrvaška Dalmacija, mimo gospoda je tekla lava na Aljaski, peljal se je skozi Dolino smrti… Povedal je, da med potovanji enostavno nima časa, da bi jedel in čakal, da mu pripravijo hrano, zato se ves čas premika naprej in okrog 23h poje kakšen sendvič. Imel je to srečo, da je službeno potoval na Karibe in že v študentskih časih  obiskal Indijo, ki ga ni pritegnila. Večino potovanj je opravil z letalom, avtom, bil je na križarkah s 5000 potniki. Obiskal je najlepših pet mest na svetu: San Francisco, Cape Town, Rio de Janeiro, Sydney, Vancouver.

Gospa Božena, ki je pozorno spremljala predstavitev je povedala, da je bilo zelo zanimivo kako je gospod ob kakovostnih fotografijah  predstavil mesta ločeno po kontinentih. »Večino tega nismo nikoli videli in nikoli več ne bomo«, je še povedala hvaležna stanovalka.

IMG_9142
IMG_9138
V.Seju0161eli2
IND-Agra-Taj_06
AUS-137-Uluru
AUS-075-Sydney-Harbour_Bridge

Uradni podatki

Stopite v stik