Ogled in predstavitev knjižnice Rogaška Slatina

Nazaj

Zaželeli smo si, da obiščemo Knjižnico Rogaška Slatina, ki je sosednja stavba Pegazovega doma. Gospa Nataša Koražija, direktorica, nas je prijazno sprejela ter nam zaželela dobrodošlico. Knjižničarka Mojca nam je predstavila delovanje knjižnice in nas pospremila med knjižnimi policami.

Med nami je bilo nekaj uporabnikov hodulj in invalidskih vozičkov, a knjižnica je velika, svetla in prostorna, tako, da smo z lahkoto manevrirali med knjižnimi policami.

Posedli smo se v čitalničnem kotičku, kjer nam je gospa Mojca predstavila Knjižnico Rogaška Slatina. Knjižnica drži kar 55.000 enot gradiva za otroke, najstnike in odrasle. Imajo knjige, revije, DVD-je, risanke, filme, strokovno literaturo. V knjižnico je vpisanih 6000 članov. Organizirajo različne prireditve za otroke in odrasle in želijo, da je knjižnica namenjena tudi druženju in izobraževanju in ne le izposoji gradiva

Stanovalci so povedali, da najraje berejo zgodovinske romane, da so veseli, da imajo brezplačno članstvo in da v dom prihaja knjižničarka Maja, ki vodi bralno urico. Dobro sodelujemo tudi na področju izposoje knjig.

Uradni podatki

Stopite v stik