Martinovi Kozjanski krapi

Nazaj

Martinovi Kozjanski krapi

Prostovoljka Cvetka iz Društva Gaja je pripravila Martinove Kozjanske krape, ki so lahko topla predjed ali priloga iz ajdove moke, skutinega nadeva s kašo ter zabele iz ocvirkov in smetane. Mi smo jih pripravili na sladko in brez ocvirkov ter dodali grozdje ob martinovem prazniku.

Gospod Milan se vedno udeleži kuharske urice, saj je imel sestro kuharico, ki je delala v gostilni v Ljubljani in je pogosto hodil pomagat, zraven pa se je mnogo naučil. Kuharica Cvetka je povedala stanovalcem, da je recept za Kozjanske krape zasnovala Milka Smole, gospodinja na turistični kmetiji Smoletova gorca na Sladki Gori, ki je v neki slovenski kuharski knjigi našla recept za gorenjske krape. Recept jo je navdušil, vendar ga je predelala po svoje. Predvsem se je želela približati okusu, ki bi bil sprejemljiv za njene goste. In gostje so jih zares odlično sprejeli, pojasni v knjigi dr. Bogataj.

Martinovi Kozjanski krapi
Martinovi Kozjanski krapi
Martinovi Kozjanski krapi
Martinovi Kozjanski krapi
Martinovi Kozjanski krapi

Uradni podatki

Stopite v stik