MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta

Nazaj

MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta

Marinka Mastnak že šest let kot prostovoljka prihaja v Pegazov dom.

Vedno je nasmejana in dobre volje, kar ugodno deluje na stanovalce, svojce, prostovoljce in zaposlene v Pegazovem domu in tudi širše.

Marinka je vodja domskega pevskega zbora. Spremlja jih z igranjem na harmoniko in tako nastanejo lepe melodije, ki jih poslušalci pospremijo s petjem in aplavzi. Pevske vaje imajo enkrat tedensko, pred nastopi tudi večkrat. Nastopajo  in se vključujejo na prireditve v Pegazovem domu, na izletih, piknikih, sladolednih dnevih, na otvoritvah razstav slik, na dogodkih v lokalni skupnosti itd.

S svojim igranjem na harmoniko popestri dneve tudi stanovalcem v skupinah z demenco, s čimer združi prijetno s koristnim. Sama ohranja svoje sposobnosti na harmoniki, stanovalci z demenco pa se zelo razveselijo njenih uric in njenih melodij.

Marinka vodi tudi zbor pevk UTŽO (Univerza za tretje življenjsko obdobje), ki šteje 11 članic, upokojenk iz Rogaške Slatine in okolice. Pojejo vse zvrsti glasbe, največ pa slovenske, dalmatinske in starogradske pesmi. V letu 2016 smo organizirali več tematskih dni, kjer so razveseljevale stanovalce Pegazovega doma na vseh sedmih stanovanjskih skupinah - prekmurski dan, dalmatinski dan… Pojejo tudi na skupnih piknikih, družabnih srečanjih stanovalcev Pegazovega in Poljčanskega doma na Boču, v  Kulturnem centru Rogaška Slatina na več otvoritvah razstav slik idr.

Vtisi stanovalcev in zaposlenih o udejstvovanju Marinke Mastnak so zelo pozitivni. V dom prihaja redno, vsakodnevno in preživi z nami več ur. Je pozitivna, vedno dobre volje, potrpežljiva, hudomušna,… Če so stanovalci v stiski oz. slabe volje, vedno najde prave besede, kako jih razveseliti, opolnomočiti. Z mnogimi je stkala pristne prijateljske odnose. V dom prinaša obilo pozitivne energije, sproščenosti. Je tudi vezni člen med ostalimi starejšimi prostovoljci. Na skupnih srečanjih vedno zavzame aktivno vlogo (s pesmijo, harmoniko, šalami poskrbi za prijetno vzdušje).

V domsko in lokalno življenje je stkala močne nepozabne vezi neprecenljive vrednosti in prispevala k odprtosti Pegazovega doma občanom Rogaške Slatine. Marinka Mastnak je izjemna oseba, vsestranska prostovoljka, vedno pripravljena narediti vse in za vsakogar, kar je v njeni moči, nikoli ne pričakuje nič v zameno za svoj bogat prispevek k lepšemu življenju stanovalcev v Pegazovem domu ali občanov v lokalni skupnosti.

MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta
MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta
MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta
MARINKA MASTNAK - Pegazova prostovoljka leta

Uradni podatki

Stopite v stik