Vedno bi morali delati z veseljem to, česar se lotimo, če hočemo od tega kaj imeti. Voda, ki vre na štedilniku, omamni vonji, ki prihajajo iz različnih loncev, vonj sveže pečenega kruha, ki smo ga ravno vzeli iz pečice so pravi šopek užitkov.
S tem, ko pripravljamo najljubše jedi, poskrbimo za svoje zdravje. Nobena jed ni bolj zdrava od tiste ki jo pripravimo sami. Danes vse manj ljudi kuha pod izgovorom, da nimajo časa in se pri tem ne zavedajo da jim tako neopazno odteka pravi smisel življenja. Našim stanovalkam v preteklosti kuhanje ni pomenilo le nujno zlo, nekaj kar morajo narediti, ampak jim je bilo kuhanje pravi užitek. To je razvidno tudi iz Kuharske urice, ki poteka vsak prvi in tretji petek v mesecu pod vodstvom ga. Anice Colnarič. Gospa Anica je izkušena kuharica, a ne po profesiji, temveč po zanimanju. Kot bivša predsednica društva Gaje je pridobila ogromno znanja, ki ga vselej rada raznaša, tako mlajši kot starejši generaciji. Ker je čas sliv, smo se odločili, da spečemo nekaj sladkega za naše brbončice. Pred pričetkom dela smo poskrbeli za higieno rok, si nadeli predpasnike ter pričeli z delom. Najprej smo zgnetli testo in razkoščičili slive. Slive smo položili na zgneteno testo in naše pecivo je bilo pripravljeno za peko. Med čakanjem, da preizkusimo našo mojstrovino smo si krajšali čas s petjem ljudskih pesmi. Omamni vonji, ki so preplavili jedilnico so povzročili, da smo komaj pričakali čas, ko je bila naša sladica gotova. Že ob prvem grižljaju smo ugotovili, da je naravnost odlična. Že vnaprej se veselimo vsake urice v družbi gospe Anice. Le kaj si je zamislila za naslednjo skupno druženje?