Oktober je dober, narava bogato obdaruje in privoščili smo si pečen in kuhan kostanj v lepem ambientu nove pokrite terase, ki ponuja fascinantne poglede na jesensko obarvana drevesa in okolico Pegazovega doma.
Naše druženje smo pričeli s priljubljeno tombolo in tokrat so najhitreje izpolnili listke in slavili ga. Mlakar, ga. Potočnik in g. Tič. Medtem je hišnik Tone zakuril ogenj ter spekel kostanj, iz kuhinje pa so prinesli še kuhanega, tako, da je bila izbira kostanja za različne okuse in želje pestra. Med luščenjem in okušanjem sladkastega ploda smo tudi peli, plesali in vriskali ter degustirali mošt, ki se zraven lepo poda.
Zaradi energijske vrednosti, dobre mineralne sestave in vsebnosti nekaterih pomembnih vitaminov kostanj slovi kot primerna hrana za otroke, starejše, športnike in vse, ki so izpostavljeni večjim telesnim naporom. Kostanj izvira iz zahodne Azije, vendar pa nekateri menijo, da je njegova domovina Sredozemlje, kjer so ljudje že pred tisoč leti in več snovali prve kostanjeve gaje. Pridelek so porabili za lastno prehrano in prehrano domačih živali v zimskem času.