Italijansko obarvan dan

Nazaj

Italijansko obarvan dan

V Pegazovem domu si vsakdanjik popestrimo tudi s tematskimi dnevi in po mehiškem, dalmatinskem in prekmurskem dnevu, smo tokrat pobližje spoznali Italijo. 

Tekom celega dneva smo okušali razne kulinarične dobrote, pevke UTŽO so nam zapele večno zelene melodije in na aktivnostih za krepitev spomina smo osvežili osnovno znanje o sosednji državi, ki po obliki spominja na škorenj, Slatinčani pa imajo na italijanske zdraviliške goste zelo lepe spomine in z mnogimi Italijani so spletli prijateljske vezi.

Anton Kukovič, stanovalec in upokojeni natakar: »Odlično je spoznavanje sosednje kulinarike – za zajtrk so bili opečeni kruhki z raznimi namazi, veliko je paradižnika, oljčnega olja, oliv, mediteranskih začimb. Italijani prisegajo na beli kruh, t.i. bruschette. Za kosilo so bile testenine tricolori, saj jih pripravljajo na sto načinov, pa tiramisu in svetovno znana pizza za večerjo. Bilo je atraktivno!«

Marinka Mastnak, pevovodkinja UTŽO: »Zapele smo vsem poznane italijanske pesmi – Marina, Bella chao, Volare, O sole mio… še dobro, da sva z Ojdano 3 leta obiskovali tečaj italijanščine, da je šlo lažje z izgovorjavo. Vesele smo bile, da je večina stanovalcev uživala in prepevala vsem poznane napeve in smo jim tako dodatno pričarale San Remsko vzdušje«.

Gabrijela Krumpak je na aktivnostih za krepitev spomina, med drugim, povedala kako se je hodilo nakupovat v Trst. »Morali smo »švercati«, znašli smo se tako, da smo si oblekli dvojna ali trojna oblačila, sicer je bil na carini problem. Seveda pa se je v Italiji dobilo zares lepih oblačil po dostopnih cenah, saj smo hodili na razprodaje.«

Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan
Italijansko obarvan dan

Uradni podatki

Stopite v stik