Festival za tretje življenjsko obdobje

Nazaj

Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje je vsako leto bolj obiskana množična prireditev. V letošnjem letu se je pod okriljem Ministrstva za zdravje predstavljal tudi Pegazov dom Rogaška Slatina. MZ je k sodelovanju povabilo prijavitelje in partnerje, ki so bili v letošnjem letu uspešni pri prijavi na razpis Demenca med nami.

Pegazov dom je predstavljal svoj koncept dela z stanovalci z demenco. Pegazov dom nima zaprtih  »varovanih oddelkov«. Skupine, v katerih so nameščeni stanovalci z demenco, so odprte, prijazne do uporabnikov, vsekakor pa je potrebno zagotoviti ustrezno varstvo. Naš koncept dela temelji na osebnem spremljanju, v okviru katerega ponujamo številne aktivnosti, ki so primerne za osebe z demenco - aktivnosti za vzdrževanje telesne kondicije, aktivnosti za ohranjanje intelektualnih sposobnosti, kulturno razvedrilne aktivnosti, namenske dejavnosti glede na njihov interes itd.

Naša stojnica na F3ŽO je bila lepo obiskana, javnost se vedno bolj zaveda pomena osveščenosti in informiranosti o bolezni sami. Demenca je bolezen sodobnega časa, vedno bolj prisotna zlasti med starejšo populacijo, zato je še kako pomembno, da pridobivamo nova znanja tako na področju preventive kot tudi pri delu z osebami z demenco.

Festival za tretje življenjsko obdobje

Uradni podatki

Stopite v stik