Duhovno potovanje v Nepal

Nazaj

Duhovno potovanje v Nepal

Zakonca Bofulin iz Rogaške Slatine sta nam predstavila duhovno potovanje v Nepal, kjer sta bila na trekingu

Z zanimanjem smo spremljali vse njune prigode na poti od tega, da je počila guma na jeepu, da se je pokvaril tudi avto. Gospa Anica je pripovedovala kakšna grozljivka je bila, ko se je peljala z motorjem in se je stiskala k šoferju, ki je dejal, da je nazadnje vozil pred petimi leti. V Nepalu je zelo rodovitna zemlja, veliko je sonca in plodove obirajo trikrat letno. Sicer pa je skupinica popotnikov tudi veliko meditirala, spali so na zelo slabih jogijih, tako, da so jih že po treh dneh bolele vse kosti. V Nepalu ne poznajo sladic, imajo pa 108 jezer, kar je tudi sveto število. Bilo je tri tedne brez oblačka. Gospod Radovan je rekel, da ni imel nobenih težav - nobenega žulja, tudi ne opeklin. Hvaležnost pa je vrednota,  ki sta jo iz duhovnega trekinga prenesla v vsakdanjost.

Gospa Plemenitaš – Vživeti se v njihovo vlogo in iti na tako popotovanje ni lahko. Spoštujem to. Po vseh tistih stopnicah, da jim je uspelo toliko prehoditi… Najbolj od vsega mi je bila všeč narava.

Gospod Kuruc – Zanimivo je, kakšna prenočišča imajo, kako slab standard imajo. Prav tako je zelo slab nivo hrane. In kakšne so njihove ceste, strašljive.

Gospod Mirko – Bilo je zelo zanimivo predavanje, se še priporočamo za še več takšnih. Najbolj zanimivo je v kakšnem stanju so njihove ceste, predvsem to, kako ozke so.

Gospa Lah – zelo lepo sta oba pripovedovala in se dopolnjevala. Sama sem dobila kar fobijo proti višini, sama nikoli ne bi šla na tako višino. Srečni smo da lahko živimo, kjer smo. Zanimivo je tudi to, da morajo na taki višini spremeniti prehrano, tega prej nisem vedela.

Gospa Just – zanimivo je, da vozijo po levi strani in tudi to, da turisti imajo prednost. Če se na njihovi ozki cesti srečata dva avtomobila ima prednost turist, takrat cel promet obstane.

Gospa Marinka – imajo zelo slabo higieno, vendar so tega navajeni in jim nič ne manjka. Zanimivo mi je bilo, da imajo na tako visoki višini tudi krokodile.

Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal
Duhovno potovanje v Nepal

Uradni podatki

Stopite v stik