Čebelice in čebelji izdelki

Nazaj

Že naš priljubljeni Lojze Slak je v eni izmed njegovih znanih viž opeval o čebelicah. V četrtek, 25. julija, pa je naše stanovalce podrobneje seznanil s čebelarstvom čebelar Jože Simonišek iz Malega kamna, ki je pozornost vzbudil že ob prihodu, s pravo svečano čebelarsko obleko.

Spremljala ga je tudi njegova žena Katica, ki je za stanovalce spekla okusno medeno pecivo. V svojih tridesetih letih čebelarstva si je pridobil mnogo izkušenj. Tekom predavanja nas je seznanil z svojim delom in čebelarstvom. Kot zanimivost smo izvedeli, da so čebele ravno tako nadležne kot muhe, zato v okolici njegovega doma, pa tudi sosedom ni priporočljivo sušiti perila zunaj na zraku. Seznanili smo se tudi o kvaliteti medu, kajti, kot potrošniki se moramo pred nakupom medenih izdelkov vedno naprej pozanimati o zdravljenju čebel. Če se jih ne zdravi naravno, ampak z škropivi, potem ta med ni več popolnoma zdrav.

Vsi poznamo medene izdelke, poleg medu in propolisa pa smo spoznali in okusili še cvetni prah, ki vsebuje veliko vitaminov ter je nadomestek mesnim izdelkom. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, medeni izdelki pa so premamili tudi naše stanovalce, ki se niso mogli upreti nakupu tega zdravega izdelka.

Uradni podatki

Stopite v stik