Babice, dedki in otroci na jesenskih delavnicah

Nazaj

IMG_8880

V sredo, 8. oktobra smo šli, nekateri peš, nekateri z avtom, na obisk v Vrtec Izvir, saj so nas otroci in vzgojiteljice povabili na jesenske delavnice ob tednu otroka.

Imeli smo vremensko srečo, saj je bil pretežno lep sončen dopoldan, s samo nekaj drobnimi kapljicami za popestritev. Otroci so nam pripravili pevski in plesni program, kjer smo z zanimanjem prisluhnili pesmi o pralnem stroju, Piki nogavički, gumbih, ki so lahko tudi knofi,…. Navdušeno smo ploskali in bili presenečeni kaj vse so se naučili.

Naše druženje se je nadaljevalo ob jesenskih delavnicah, ki so bile vsem zanimive: tolčenje orehov, ličkanje koruze, izdelava sončnic, veveric, odtisi drevesnih listov in druge. Tudi naše stanovalke in stanovalci so pri tem aktivno sodelovali, saj je g. Viktor predstavil pletenje iz šibja, ga. Ivana vezenje prtičkov, ga. Angela pletenje in g. Jože žganje v les. Otroci so vsakemu poklonili lepljenko za spomin, mi pa njim vezen prtiček z jesenskim motivom. Urica in pol je bliskovito minila v družbi prijetnih otrok in vzgojiteljic. Po poti nazaj smo podoživljali kako je bilo lepo. Poleg vseh vzhičenih opisov kako je bilo fino ob druženju z otroki je gospod Ivan iskreno priznal, da se je bilo prijetno nagledati lepih vzgojiteljic.

IMG_8880
IMG_8881
IMG_8888
IMG_8892
IMG_8927
IMG_8933

Uradni podatki

Stopite v stik