»Ali sem fit?«

Nazaj

»Ali sem fit?«

V petek, 7. oktobra, smo v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu pripravili za zaposlene v Pegazovem domu pripravili testiranje »Ali sem fit«. 

Preizkus telesne zmogljivosti je potekal tako, da so nam strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja, ki deluje v sklopu Zdravstvenega doma Celje, izmerili nekatere parametre, zatem smo imeli 6 minutni test hitre hoje. Po tej nalogi so nam izmerili srčni utrip ter nam na osnovi prehojene dolžine izmerili indeks telesne zmogljivosti in svetovali glede na naše rezultate.

Rezultati so pokazali, da veliko udeležencev že zelo aktivno skrbi za svoje zdravje, da se že precej pozornosti namenja gibanju in zdravemu življenjskemu slogu, pri nekaterih je potrebno še narediti korake v tej smeri, najprej pa ozavestiti to potrebo »v glavi«.

Akcija je bila koristna, dogovorili smo se, da bi jo ponovno izvedli naslednje leto v mesecu aprilu in rezultate primerjali. Po zaključenih testiranjih smo se zaposleni udeležili še  merjenja telesne strukture  ter delavnice »Živim zdravo«, kjer smo slišali koristne napotke za uravnoteženo prehrano.

»Ali sem fit?«
»Ali sem fit?«
»Ali sem fit?«
»Ali sem fit?«
»Ali sem fit?«
»Ali sem fit?«

Uradni podatki

Stopite v stik